Prvi hrvatski
ženski ultimate frizbi klub

Prvenstvo Hrvatske

Skupilo nas se 7 (8 zadnje dvije utakmice) i otišli smo na prvo prvenstvo Hrvatske u ultimate frizbiju. Nastupalo je 6 klubova (FDK Zagreb, FDK Karlovac, Pijati, Rio-frizbi, MamuTi na Travi i Chicks With Disks). Iako smo mi jedini ženski klub ravnopravno smo se borili s ostalim mixed i open timovima.

Prva utakmica je bil protiv MamuTa na Travi. Nismo uspjeli dati nijedan gol, ali nije bio baš potpuni osjećaj da su nas razbili. Iako su svi za glavu viši od nas i puno brži imali smi i mi svojih trenutaka i nekad su se morali namučiti da bi zabili gol. 

Sljedeća utakmica je bila protiv Pijata. Tu smo uspjeli uhvatiti i prve golove. Nismo pobijedili, ali smo bili blize nego u prethodnoj utakmici. Nakon toga smo igrali protiv Rio-frizbija + Banja Luke. To je bila vrlo izjednacena utakmica i malo nam je falilo da dobijemo, Ali  bili smo već umorni i Rio-frizbi je odnio pobjedu. 

Zadnja utakmica je bila opet protiv Pijata. Sad smo imali Ines, što je odmah znacilo i više zamjena, ali smo izgubili Ivu P. Ali igrali smo malo bolje nego prvu utakmicu protiv njih. Razlika je ovaj put bila samo dva gola, ali naravno opet u korist Zadrana. Ali ovdje smo nešto i naučili. Npr. nikad ne bacaj frizbi na pod prije nego provjeriš jel smiješ. A imali smo i malu raspravu o team spiritu i cilju ultimate-a. Izgubili smo taj bod i utakmicu, ali osvojili smo team spirit.

Kako smo bili jedini ženski tim mislim da smo pokazali što znamo i da ako nastavimo ovako sljedeče godine mogu očekivati puno više od nas.

sticky